Värmepumpar

Facebook

Värmepumpar

Experter på Luftvärmepumpar

De två vanligaste typerna av värmepumpar är luft/luft även kallad luft-till-luftvärmepump och luft/vatten även kallad luft-till-vattenvärmepump. Båda varianterna använder sig av energin i uteluften för att värma upp din bostad eller fastighet. Det som skiljer dessa två pumpar åt är hur energin används.

Luft/luftvärmepump

En luft/luftvärmepump värmer upp inomhusluften genom inomhusdelen av värmepumpen som fungerar som en värmefläkt. Sedan sprider den värmen i luften med den inbyggda fläkten. Placeringen av en värmepump har stor betydelse för hur värmen sprider sig i huset. Ofta placerar man den ovanför en dörr eller fönster, och riktar den så att värmen kan sprida sig på bästa sätt. Men placeringen är helt individuell och vi gör alltid en analys innan vi sätter upp värmeanläggningen så att man kan nå bästa möjliga inomhusklimat.

Luft/vattenvärmepump

Luft/vattenvärmepumpar värmer upp vattnet i ett vattenburet värmesystem. Det kan vara radiatorkretsen (”elementen”), golvvärmen, tappvattnet eller alla tre punkter beroende på val av anläggning. Detta ger en jämnare värme än luft/luft, men kräver att det finns ett befintligt vattenburet system i bostaden. Många väljer mellan luft/vatten och bergvärme, som också är en värmepumpstyp som värmer upp ett vattenburet system. Installation är på många sätt enklare än vid en bergvärmeinstallation då bland annat ingen borrning i marken krävs vid installation.

Certifierad installatör av värmepumpar

Kyltjänst Alingsås är ett certifierat ombud för både Fujitsu och Daikin och har tillgång till deras fulla utbud men har även möjlighet att ta hem tex Mitsubishi luftvärmepump och flera andra leverantörer. Kontakta oss om du har något speciellt önskemål ang märke eller modell.

Luftvärmepumpar betalar sig själva

Ett byte från tex direktverkande el till luftvärmepump ökar inte bara din komfort utan kan enligt energimyndigheten innebära en besparing på 50-70% per år. Det kan alltså gå ganska snabbt att få igen pengarna som det kostar att investera i en ny luftvärmepump.

ROT-avdrag för installation

Om du som privatkund väljer en värmepump från oss på Kyltjänst i Alingsås, så garanterar vi att ROT-avdraget används på rätt sätt. Du kan läsa mer här eller på skatteverkets hemsida.

Kontakt

Hör av dig

Har du frågor eller funderingar ring eller maila oss så hjälper vi dig.

Kontakt

Kontakt
info@kyltjanst-alingsas.se
0322-12194

Besöksadress
Ängsvaktaregatan 24M
441 38 Alingsås

Postadress
Box 612
441 17 Alingsås

Org/VAT-nummer
556168-0223
SE556168022301

Top