Tjänster

Facebook

Tjänster

Industrikyla

Processkyla, serverkyla och klimatkyla. Vi har erfarenhet inom många områden. Vi projekterar, levererar och installerar kompletta anläggning samt utför service, underhåll och periodiserad kontroll av dem flesta anläggningarna.

Periodiserad kontroll

Ägare av kyl- och värmepumpsanläggningar har flera myndighetskrav på sig som t. ex. regelbundna kontroller av anläggningen. Vi hjälper dig med kontroller, rapportering och administrativa uppgifter så att du kan fokusera på din verksamhet. Vi ombesörjer att den periodiska kontrollen utförs enligt EUs förordning 517/2014 inom rätt intervall och vid årsslut sammanställer vi en köldmedierapport/årsrapport färdig att signera och att skickas in till myndigheterna.

Vill du veta mer om kraven på dig som ägare av anläggningen kontakta oss eller din kommun för mer information, du kan även gå till Naturvårdsverket för förtydligade.

Värmepumpar

De två vanligaste typerna av värmepumpar är luft/luft även kallad luft-till-luftvärmepump och luft/vatten även kallad luft-till-vattenvärmepump. Båda värmepumparna använder sig av energin i uteluften för att värma upp din bostad eller fastighet. Det som skiljer dessa två värmepumpar åt är hur energin används.

En Luft/luft värmepump värmer upp inomhusluften genom inomhusdelen och sprider sedan den värma luften med den inbyggda fläkten, placering av en värmepump har stor betydelse för hur värmen sprider sig i huset.

Luft/vatten värmepumpar däremot värmer upp vattnet i din radiatorkrets, golvvärme, tappvatten eller alla tre punkter beroende på val av anläggning. Installation är på många sätt enklare än vid en bergvärmeinstallation då bland annat ingen borrning i marken krävs vid installation.

Vi är certifierat ombud för både Fujitsu och Daikin och har tillgång till deras fulla utbud men har även möjlighet att ta fram maskiner från Mitsubishi och övriga leverantörer.

Ett byte till någon av dessa varianter av värmepumpar ökar inte bara din komfort utan kan enligt energimyndigheten innebära en besparing på 50-70% per år om du i nuläget använder dig utav olja eller direktverkande el.

Om du som privatkund väljer en värmepump från oss, så garanterar vi att ROT-avdraget används på rätt sätt. Du kan läsa mer här eller på skatteverkets hemsida.

Luftkonditionering

Ett behagligt inomhusklimat är viktigt för att vi ska känna oss bekväma. Om det så gäller kontoret, träningslokalen, butiken eller hemma så har vi en lösning som anpassar sig efter ert behov. Vi har installerat flertalet anläggningar i de flesta miljöer och kan garantera en fungerande och effektiv lösning för dig. Även här har vi full tillgång till Fujitsu, Daikin och Mitsubishis fulla utbud. Vi kan även på förfråga ta fram produkter från övriga leverantörer.

Livsmedelskyla

Vi projekterar, levererar och installerar kompletta kyl- och frysanläggningar till butiker, restaurang, caféer, bensinstationer, storkök men även kyl- och frysanläggningar till privatpersoner där det används som viltkylar eller ersättning till kylskåp. Vi har flerårig erfarenhet med livsmedelskyla med ledande livsmedelskedjor som kunder. Vi utför service och underhåll på samtliga fabrikat på marknaden.

Serviceavtal

Ett serviceavtal gör att du kan känna dig trygg. Vi ser till att din anläggning fungerar optimalt även efter garantitiden. Det finns många fördelar med ett serviceavtal som t. ex.

  • Reducerad timkostnad
  • Högt prioriterad
  • Telefonsupport
  • Förebyggande underhåll
  • Administrativ hjälp
  • Vid överenskommelse även jourservice

Kontakt

Hör av dig

Har du frågor eller funderingar ring eller maila oss så hjälper vi dig.

Kontakt

Kontakt
info@kyltjanst-alingsas.se
0322-12194

Besöksadress
Ängsvaktaregatan 24M
441 38 Alingsås

Postadress
Box 612
441 17 Alingsås

Org/VAT-nummer
556168-0223
SE556168022301